Ανάβαση στο Ελμπρούς

13.08.2010: Ανάβαση του Δημήτρη Παντελάκη στο Ελμπρους.

Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Λουκά Πρατίλα που είναι και Β. Εκπαιδευτής Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, ομάδα ορειβατών από όλη την Ελλάδα ο Δημήτρης Παντελάκης, μέλος του συλλόγου μας, ασθενής με Κυστική Ίνωση, κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, στα 5642 μέτρα, στο Ελμπρούς του όρους Καύκασος. Πιθανόν να είναι παγκόσμια πρωτιά η προσπάθεια αυτή που γίνεται από ασθενή με Κυστική Ίνωση!!!

Όπως είναι γνωστό, σε μεγάλο υψόμετρο η συγκέντρωση του οξυγόνου είναι λιγότερη από το κανονικό, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το εγχείρημα της ανάβασης για άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Ο φίλος μας ο Δημήτρης, με την θετική ενέργεια που έχει και την καλή του φυσική κατάσταση απέδειξε, ότι ακόμα και αν πάσχει κανείς από μια τόσο βαριά ασθένεια, ο άνθρωπος έχει τα ψυχικά αποθέματα να επιτύχει πολλά. Την ίδια περίοδο ανέβηκε και στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, το Μύτικα του Ολύμπου, στα 2917 μέτρα. Ο Δημήτρης ασχολείται με την αναρρίχηση και είναι και δρομέας αντοχής.

Τον ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες που μας έστειλε με το σημαιάκι του συλλόγου μας να ανεμίζει στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης και του ευχόμαστε πολλούς δρόμους, πολλά χιλιόμετρα και άλλες κορυφές!


 • Subscribe
  Subscribe to our chanel

  CFA WorldWide - Links

  0
  ανακαλύπτεται το γονίδιο
  0%
  των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
  0+
  χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
  0#
  κληρονομική νόσος της λευκής φυλής