Προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων στην προμήθεια των φαρμάκων μας

Προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων στην προμήθεια των φαρμάκων μας

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι ασθενείς διαμαρτύρονταν στο Σύλλογο μας για τις μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα στην προμήθεια των φαρμάκων, τα οποία εισάγονται μέσω του ΙΦΕΤ. Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες που ασθενείς είχαν αναγκαστεί να διακόψει τη θεραπεία τους για δύο (!!)  μήνες, ενώ καθημερινά πληθαίναν οι καταγγελίες για προβλήματα στην έγκαιρη προμήθεια όλων των φαρμάκων, ιδίως του φαρμάκου Orkambi. Άμεσα, η πρόεδρος του Συλλόγου μας, Αγγελική Πρεφτίτση, επικοινώνησε με το ΙΦΕΤ προκειμένου να βρεθεί λύση. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας του ΙΦΕΤ λόγω της μη έγκαιρης αποπληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να δοθεί δημοσιότητα στο πρόβλημα που τους τελευταίους μήνες είναι ιδιαίτερα έντονο και σοβαρό. Γι‘ αυτό υπήρξε και σχετική επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Στις 11 Μαρτίου 2021, η πρόεδρος του Συλλόγου μας, Αγγελική Πρεφτίτση, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γεωργίου Ψάλτη και της Πόπης Χατζηδημητρίου στον ραδιοφωνικό κανάλι Real Fm, αναφερόμενη στη νόσο και στο πρόβλημα  προμήθειας των φαρμάκων αυτών. Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε πατώντας εδώ.

Όπως πληροφορηθήκαμε, τις επόμενες ημέρες τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να εφοδιαστούν με  σημαντική ποσότητα φαρμάκου Orkambi,  όμως και αυτή δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες όλων των ασθενών και ήδη παρουσιάζεται καθυστέρηση στην προμήθεια και των υπολοίπων φαρμάκων της ίδιας φαρμακευτικής εταιρίας. Οι προσπάθειες μας θα ενταθούν και θα συνεχιστούν μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με διαρκείς παρεμβάσεις μας τόσο στους αρμόδιους φορείς, όσο και μέσω του Τύπου.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής