Νεογνό με Κυστική Ίνωση πλήρως ασυμπτωματικό από τη νόσο COVID-19!                     Νέα ενθαρρυντικά μηνύματα από την Ευρώπη για την ινοκυστική κοινότητα!

Νεογνό με Κυστική Ίνωση πλήρως ασυμπτωματικό από τη νόσο COVID-19! Νέα ενθαρρυντικά μηνύματα από την Ευρώπη για την ινοκυστική κοινότητα!

Νεογνό με Κυστική ΄Ινωση μόλις ενός μηνός, το οποίο προέκυψε θετικό στον ιό SARS-COV2 μετά από επαφή με τον παππού του, βρέθηκε να είναι τελείως ασυμπτωματικό! Το ευχάριστο νέο  από την Ιταλία έρχεται να συμπληρώσει και τις προηγούμενες πληροφορίες, που είχαμε δημοσιεύσει, από όπου προκύπτει, ότι το ποσοστό προσβολής των ασθενών από τον ιό SARS-COV2 αφενός είναι μικρό, αφετέρου η συμπτωματολογία των ινοκυστικών ασθενών λόγω της νόσου COVID-19 γενικά δεν είναι βαριά και οι ασθενείς αναρρώνουν χωρίς επιβάρυνση της εν γένει κατάστασης της υγείας τους. Η περίπτωση του νεογνού δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιατρική βιβλιογραφία και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι το νεογνό, παρά το γεγονός ότι έπασχε από Κυστική Ίνωση ήταν απολύτως ασυμπτωματικό στη νόσο Covid-19!

Συμπληρωματικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε την έγκαιρη διάγνωση του νεογνού με Κυστική Ίνωση μέσω του νεογνικού ελέγχου, ο οποίος εδώ και χρόνια εφαρμόζεται στην Ιταλία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ο νεογνικός έλεγχος εξάλλου, έχει αποδειχθεί σημαντικός στην έγκαιρη διάγνωση και στην άμεση πρόσβαση του ασθενούς σε κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και φροντίδα, με αποτέλεσμα την καλύτερη πρόγνωση και εξέλιξη της νόσου.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής