Η απαλλαγή μας από τα τέλη κυκλοφορίας και η κάρτα στάθμευσης από σήμερα είναι γεγονός!

Η απαλλαγή μας από τα τέλη κυκλοφορίας και η κάρτα στάθμευσης από σήμερα είναι γεγονός!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων» που συζητήθηκε σήμερα στις 2/12/2020, στο οποίο περιλαμβάνεται  διάταξη με την οποία ασθενείς με Κυστική Ίνωση απαλλάσσονται από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, ταξινόμησης και δικαιούνται κάρτας στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ, εφόσον έχουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοηθείας. Ακόμα ένα χρόνιο αίτημα μας, για το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα, ο σύλλογος μας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του, με έγγραφα υπομνήματα και επαφές που είχε με τις αρμόδιες αρχές, τους βουλευτές όλων των Κομμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς, φορείς και υπηρεσίες, ανέδειξε και υποστήριξε, βρίσκει επιτέλους την δικαίωση του!

Η ψήφιση του άρθρου αυτού, έγινε σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2020, αργά το απόγευμα. Συγκεκριμένα, βάσει του άρθρου 3 της τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι, τροποποιείται  το άρθρο 16 του ν. 1798/1988  και πλέον «οι απαλλαγές που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.   1  του  άρθρου  1 του ν. 490/1976 (ΦΕΚ 331 /Α`) όπως αυτές ισχύουν, παρέχονται και στους πάσχοντες από Κυστική Ίνωση, εφόσον έχουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοηθείας».

Η χορήγηση κάρτας στάθμευσης και η απαλλαγή μας από τα τέλη κυκλοφορίας, ήταν ένα θέμα που χρόνιζε χωρίς να επιλύεται, για το οποίο ο σύλλογος μας είχε βάλει ως στόχο την επίλυση του και γι’ αυτό  ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει συστηματική δουλειά και επαφές και αναμέναμε την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας. Ειδικότερα, για το συγκεκριμένο αίτημα και προκειμένου για την πληρότητα και ευόδωση αυτού,  ο σύλλογος μας είχε έρθει σε επαφή και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις και επικοινωνία με τον πρώην Υπουργό Εργασίας και συμβούλους αυτού, τις αρμόδιες Διευθύνσεις εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας και Δασμολογικών θεμάτων και Τελωνειακών οικονομικών καθεστώτων της ΑΑΔΕ, τον πρώην Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών ο οποίος διαβίβασε το θέμα για γνωμοδότηση στο ΚΕΣΥ, καθώς και  το γραφείο του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Η τροπολογία εκείνη αν και ήταν έτοιμη με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμοδίων,  δεν πρόλαβε να κατατεθεί λόγω της προκήρυξης των Εθνικών εκλογών.

Με την ανάληψη της εξουσίας από την παρούσα Κυβέρνηση, ο σύλλογος μας έσπευσε  άμεσα να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους υπουργούς και να επαναφέρει το θέμα πρώτο στην ατζέντα της συζήτησης.  Για το σκοπό αυτό, στις αρχές Μαρτίου του 2020, λίγο πριν το καθολικό lockdown πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος κάλεσε την πρόεδρο του σωματείου μας, Αγγελική Πρεφτίτση, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα. Κατόπιν, ακολούθησε συνεχής επικοινωνία και επαφή με το γραφείο  του Υφυπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου Υπουργού κ. Σταικούρα, στα χέρια του οποίου διαβιβάστηκε το αίτημα μας λόγω αρμοδιότητας και προκειμένου να αναλάβει την νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ παράλληλα ζητούνταν και η γνωμοδότηση του Υπουργείου Υγείας, η οποία -ειρήσθω εν παρόδω- είχε εξασφαλιστεί διά της γνωμοδότησης του ΚΕΣΥ που είχε προκληθεί βάσει εγγράφου υπομνήματος του σωματείου μας. Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε από το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ότι το θέμα μας είχε κριθεί θετικά και ότι επρόκειτο να συμπεριληφθεί σε τροπολογία που θα κατατίθετο από το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου σήμερα, όπως και έγινε. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργαστήκαμε αυτό το διάστημα για την ευόδωση του αιτήματος μας. Τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, του Υπουργείου Εργασίας, της ΑΑΔΕ, το ΚΕΣΥ, τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς, καθώς και τους συμβούλους αυτών με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα και φυσικά τους βουλευτές διαφόρων κομμάτων που ασχολήθηκαν με το θέμα μας μετά από ενημέρωση τους και επικοινωνία με το σύλλογο μας.

Κατόπιν της ευόδωσης του αιτήματος μας, θεωρούμε σκόπιμο να σας επισυνάψουμε ορισμένα μόνο από τα έγγραφα την αλληλογραφία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και απαντήσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους και από τον Υπουργό Οικονομικών, όπως: το  υπόμνημα μας προς τον πρώην αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων της προηγούμενης Κυβέρνησης, την αλληλογραφία που είχαμε με το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών για το θέμα στην οποία περιλαμβάνεται και η θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, το υπόμνημα μας προς τους συναρμόδιους υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης όταν ανέλαβαν υπηρεσία, καθώς και το πιο πρόσφατο υπόμνημα του συλλόγου μας για το οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς η πρόεδρος του συλλόγου μας στη συνάντηση που είχε τον Μάρτιο με τον Υφυπουργό Οικονομικών στην Αθήνα. Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση και των άλλων θεμάτων που μας αφορούν, συνεχίζεται.

Σημειώνουμε ότι στην τροπολογία περιλαμβάνονται και οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς.

Για οτιδήποτε νεώτερο και μόλις ο νόμος δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής