Συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο! Το αίτημα μας έγινε δεκτό!

Συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο! Το αίτημα μας έγινε δεκτό!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγο καιρό, αναμέναμε θετικές εξελίξεις στις ενέργειες που κάναμε για την διεκδίκηση του δικαιώματος των ασθενών που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, να μπορούν να συνταξιοδοτούνται μετά από 15ετή υπηρεσία. Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με θέμα: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», το οποίο ετέθη την Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι πάσχουν από κυστική ίνωση, εφόσον για την περίπτωση τους συντρέχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, δικαιούνται σε ισόβια σύνταξη από το Δημόσιο Ταμείο με δεκαπενταετή πλήρη πραγματική συντάξιμη υπηρεσία. Οι ίδιες προυποθέσεις ισχύουν και για τους μόνιμους στρατιωτικούς.

Με τη διάταξη αυτή, η ψήφιση της οποίας προβλέπεται να γίνει σύντομα, λύεται ένα χρόνιο ζήτημα που αντιμετώπισε ο σύλλογος μας, προκειμένου να μπορούν και οι ινοκυστικοί ασθενείς που εργάζονται στο δημόσιο να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για συνταξιοδότηση τους με τη συμπλήρωση 15ετούς υπηρεσίας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ασθενείς που εργάζονται στο ιδιωτικό τομέα, είτε ως υπάλληλοι, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το πρόβλημα αφορούσε μέλη του συλλόγου μας με τα οποία είμαστε σε επαφή και για το λόγο αυτό το σωματείο μας, λειτουργώντας για μια ακόμα φορά μεθοδικά και συστηματικά,  αφού εξασφάλισε την αναγκαία θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, με συνεχείς παρεμβάσεις του, όλο αυτό το διάστημα, τόσο στον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε βουλευτές διαφόρων κομμάτων, ανέδειξε το θέμα, προκειμένου να ικανοποιηθεί άμεσα. Για το ζήτημα υπεβλήθησαν ερωτήσεις και αναφορές του συλλόγου μας στη Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, στις οποίες ο αρμόδιος υπουργός, κ.Βρούτσης είχε δεσμευθεί ότι θα το εξετάσει σε επικείμενο νομοσχέδιο για όλους τους Φορείς και το Δημόσιο. Παράλληλα και η πολύχρονη συνεργασία μας με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που αποτελεί τον επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων, απέδωσε καρπούς, αφού το δίκαιο του αιτήματος του συλλόγου μας, υποστηρίχθηκε ενεργά και εγγράφως στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτση.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την έκβαση όλων των ενεργειών μας και θα σας ενημερώσουμε άμεσα μόλις ψηφιστεί η διάταξη.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο σύλλογο μας.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής