Έκτακτη ανακοίνωση για την προμήθεια των φαρμάκων Kaftrio, Kalydeco, Orkambi

Έκτακτη ανακοίνωση για την προμήθεια των φαρμάκων Kaftrio, Kalydeco, Orkambi

Από την αρχή του έτους είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που παρουσιάστηκε με την έλλειψη επάρκειας των νέων φαρμάκων υψηλού κόστους Kaftrio, Kalydeco και Orkambi της φαρμακευτικής εταιρίας Vertex. Όπως σας είχαμε ενημερώσει προηγούμενα με σχετική μας ανακοίνωση, μέχρι να κυκλοφορήσουν τα φάρμακα Kaftrio, Orkambi, Kalydeco από την φαρμακευτική εταιρία Vertex, μπορούν να εισαχθούν με τη διαδικασία των ατομικών παραγγελιών. Επειδή η  διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και γραφειοκρατική, κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς,  μας γνωστοποιήθηκε από την αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ τόσο τηλεφωνικά όσο και εγγράφως, ότι οι θεράποντες ιατροί θα πρέπει ειδικά για το μήνα Ιανουάριο να καταθέσουν εκ νέου αίτηση για έγκριση φαρμάκου εξωτερικού μέσω του ΣΗΠ  με την ένδειξη «επείγον». Επισημαίνεται πως για λόγους σημαντικής διευκόλυνσης η ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ» για τα φάρμακα αυτά, θα επισημαίνεται με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με θέμα: «Επείγον: φάρμακα για συνέχιση θεραπείας σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε θερμά όλους σας να ενημερώσετε τους θεράποντες ιατρούς σας. Επίσης και ο ΕΟΠΥΥ μέσω των φαρμακείων του θα ενημερώσει τους ασθενείς των οποίων οι παραγγελίες είναι σε εκκρεμότητα στο ΙΦΕΤ.

Την επιστολή που λάβαμε από τον ΕΟΠΥΥ μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Συνεχίζουμε την επικοινωνία με όλους τους φορείς και τους αρμόδιους για την επίλυση του προβλήματος και την απρόσκοπτη συνέχιση θεραπείας των ασθενών με τα φάρμακα αυτά. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε σχετικά.


Subscribe
Subscribe to our chanel

CFA WorldWide - Links

0
ανακαλύπτεται το γονίδιο
0%
των Ευρωπαίων είναι φορείς της νόσου
0+
χιλιάδες φορείς στην Ελλάδα
0#
κληρονομική νόσος της λευκής φυλής